کنترل سیلابهای مخرب با عملیات آبخیزداری
حمید مهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: نقش منابع طبیعی و آبخیزداری در کنترل سیل و سیلاب در برخورد با متخلفان در عرصههای مختلف علیالخصوص شخم، تخریب و چرای غیر مجاز میتواند نقش بسزایی در کنترل سیلاب داشته باشد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه هر چه پوشش گیاهی و سطح مرتع بیشتر باشد به تبع آن کنترل روانابها راحتتر خواهد بود افزود: با انجام انواع عملیات بیولوژیک و مکانیکی آبخیزداری میتوان در کنترل روانابها و ذخیره آن به منظور تقویت سفرههای زیرزمینی آب کمک کرد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان تصریح کرد: عملیات بیولوژیک شامل کپهکاری، بذرکاری و بذرپاشی، کودپاشی و قرق در مراتع نیز میتواند با تقویت پوشش گیاهی از فرسایش خاک و تولید رواناب جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه نقش مردم در این زمینه بسیار مهم است اذعان کرد: مردم و بهرهبرداران و آبخیزنشینان میتوانند در تحقق اهداف اداره منابع و آبخیزداری کمک کار این اداره بوده تا نتایج مطلوب و خوبی داشته باشیم.
مهری با بیان اینکه مطالعات تفصیلی و اجرایی زیادی در حوزههای آبخیز روستاهای شهرستان انجام شده و منتظر تزریق اعتبارات ملی و استانی برای اجرای آنها هستیم گفت: تلاش میکنیم تا بتوانیم با اجرای سازهای کنترل سیلاب خدمتی برای مردم ارائه کنیم.
وی ادامه داد: خاک و توپوگرافی شهرستان ماهنشان با توپوگرافی سایر شهرستانها متفاوت است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان ادامه داد: در مجموع میتوان عنوان کرد وضعیت توپوگرافی شهرستان خشن و دارای شیبهای تند است.
وی اظهار کرد: در بخشی از اراضی شهرستان خاکهای مارنی و حساس به فرسایش وجود دارد که این موضوع و دخالت غیر اصولی و فعالیت کشاورزی افراد در این محلها در تشدید رواناب و تولید فرسایش خاک و ایجاد خسارتهای سیل نقش بسزایی دارد که لازم است آموزشهای لازم از دستگاهای زیربط و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری داده شود.
انتهای خبر/